Начало

 

Семена картофи

Семена SUPERIOR

ORO Agri

Капково HIRRO

Мрежи и мулч

Галерия

Полезни връзки

Контакти

 

              За СУПЕРИОР                   Пипери                   Домати                   Други

От Април 2008г. Словбул Соланум Пловдив ЕООД е официален представител за България на зеленчуковите семена на Сръбската фирма

                                                                                 
 
     1 грам семена пипер съдържа 120 - 150 зърна.
     Масата на хиляда семена е 7 - 9,5г.
     Оптимална температура за растеж, развитие и плододаване е 25 ± 7°С.
     Препоръка за вегетационни отстояния: 20 - 25 см между растенията, 50 - 60 см между редовете.

     Поникване при 12°С - 56 дни. При 22°С - 22 дни.
     Беритба на плодовете от 110 - 140 дни от поникване.                      
техн. данни за пипери                       видео
 

СЛОНОВО УХО е сорт сладка чушка с много, много едри и месести плодове! Младите плодове са тъмно зелени и преминават е тъмно червени. Растението е много буйно и високо. Плода достига напречно до 10-12 см и дължина 18 см. Теглото на чушката е 150 - 250 грама. Сортът е високо устойчив на болести, като TMV. Устойчиви добиви от 5 - 6 тона от декар зрели чушки (при поливни условия).

БЯЛО УХО e сорт с много едри и месести чушки! Вариант на СЛОНОВО УХО със светло зелени млади плодове, по-предпочитани за домашни нужди. При пълна зрялост чушките са тъмно червени! След печене се белят много лесно. Растението е буйно, високо. Ражда по 5-6 плода с тегло 200 - 250 грама. Сортът е устойчив, продуктивен, перспективен и атрактивен!

 

ГРИЙН ФИЙЛД F1 - НОВ средно ран хибрид, тип капия. Растенията за силни, буйни, със силни разклоне-ния. Толерантен на стрес. Младите плодове са зелени, а в ботаническа зрялост са тъмно червени.  Чушките са месести, твърди и с високо съдържание на сухо вещество. Средната маса на плодовете е 200г. Много добивен и качествен хибрид за оранжерия и на открито!

ПРИЗРЕНКА е сорт като КУРТОВСКАТА КАПИЯ! Плодът е с висок процент сухо вещество. Месото е дебело, твърдо, сладко. Младите чушки са тъмно зелени, а зрелите тъмно червени.  Растение-то е буйно, високо. Чушките са с дължина 12 - 15 см и ширина около 5 см. Ражда по 9-10 зрели плода с тегло 120 - 150 грама. След печене се белят много лесно.

ЕКСТАЗА е много ранен сорт чушки! Подходящ за отглеждане както в оранжерия така и на открито. Растението е буйно и високо. Плодовете са месести, сладки, твърди и  дълги, достигащи 25-30 см и ширина около 5 см. Средно тегло над 130 грама. Младите чушки са светло зелени, а зрелите са червени до тъмно червени. След печене чушките се белят много лесно.

ДЕЛФИНА е ранен сорт чушки! Най-месестият сорт! Подходящ за отглеждане в оранжерия и на открито. Много високо добивен сорт. Плодовете са дълги и уеднаквени. Младите чушки са светло зелени, а зрелите са тъмно червени. След печене се белят много лесно. Месото на плодовете в оранжерия достига дебелина 11мм, а на открито 7-8мм. Чушките са 15-20см. дълги и тежат над 160 грама.

РОМАНСА е ранен сорт чушки! За отглеждане в оранжерии и на открито. Растението е буйно и високо. Плодовете са издължени , сладки, едри и месести. Достигат дължина до 25 см и ширина 6-7 см. Средно тегло 150 грама и повече. Младите чушки са светло зелени с лек жълт отенък, а зрелите са чевени. Много добивна и качест-вена чушка.

ЗЕЛЕН РАТУНД (Гогошари) е сладка камба с едри, леко оребрени плодове. Месести, висящи, с тегло от 130 до 160 г. От тъмно зелени преминават в тъмно червени на цвят. За отглеждане в оранжерия и на открито, като едрите плодове изискват конструкция или кол/канап. Подходяща е за свежа консумация и преработка.

АМАНДА е ранна чушка за отглеждане в оранжерии и на открито. Има много плодове на растение, тежки и месести, първоначално с бледо жълт цвят, а при зрялост червен. Средна маса на плода е 120 - 160 грама. При поливни условия дава добив над 5 тона на декар. Подходяща е за ранно производство и прясна консумация.

МАДОНА (Ленука) е средно ранна чушка. Месеста, голяма, жълто - зелена в техническа зрялост и ярко червена в ботаническа. Чушките са много сладки със средна маса 100-140 грама. Подходящи за свежа консумация и преработка.

БЕЛИНДА е светло жълта камба с големи плодове. Чушките са глад-ки, с три или четири върха. Месото е дебело, сочно. Плодовете достигат 100-140г на полето и 150-180г в оранжерия. Много родовита и устойчива на болести.

ШОРОКШАРИ е един от най-големите унгарски сортове сладка камба, който се сее повече от 30год. Плодовете са масивни, твърди, с три или четири ръба. Много е родлива с добив достигащ 4,5 - 5 т/дка бели/жълти плодове, с 4-5 беритби. Бере се от началото на август до първите есенни слани, на всеки 15-20 дни.

ЛЕСКОВАЧКА ДЖИНКА е дълга люта чушка. Растението е буйно и високо. Младите чушки са светло зелени до жълти, а зрелите - червени. Плодовете достигат до 20 см дължина, 2-3 см ширина и средна маса 40-50 грама.  Най - добри резултати дава в оранжерия.

БЕЛИ КАЛВИЛ е ранен сорт домат-чушка която в техническа зрялост е жълта, а в ботаническа е червена. Отглежда се на открито, където дава около 4 т/дка млади плодове. Много е месеста, с дебелина на перикарпа до 10 мм. Теглото на плода е 80-100г.

СОМБОРКА е ранна люта полу-камба с конусовидна форма. Месото е крехко и сочно, дебело, жълто в техническа зрялост и червено в ботаническа. Бере се 5-6 пъти в сезон. Добив 3-4 т/дка

 

  

СРЪБСКИТЕ ЗЕЛЕНЧУКОВИ СЕМЕНА ОТ КАРАГЬОЗОВ