Начало

 

Семена картофи

Семена SUPERIOR

ORO Agri

Капково HIRRO

Мрежи и мулч

Галерия

Полезни връзки

Контакти

 

              За СУПЕРИОР                   Пипери                   Домати                   Други

От Април 2008г. Словбул Соланум Пловдив ЕООД е официален представител за България на зеленчуковите семена на Сръбската фирма

                                                                                 
 
     1 грам семена домати съдържа 250 - 400 зърна.
     Масата на хиляда семена е 2,8 - 3,8г.
     Оптимална температура за покълване е 20 - 28 °С, мин. 16, макс. 35 °С.
     Кълняемостта на хибридните семена на Superior е 95 - 98%            техн. данни за домати
                       видео
 

СТАРТ F1 (ЕН 7) VFTm - НОВ!

Най-ранния хибрид за лятно и есенно производство в оранжерии без отопление. Растението е средно високо, адаптивно към различни условия на отглеждане и с постоянен добив. Плодовете са със средна маса 220г., уеднаквени, червени, добре обагрени, без зелен пръстен. Толерантен към ниско рН на почвата.

СУПЕР БИЙФ F1 VFТм е типичен хибриден домат с много едри, месести, твърди и вкусни плодове. Без зелена зона при дръжката. Отличава се с бърз растеж, висок ръст и буйност. Основни черти са добрия вкус, баланса между сладост и кислелост, мирис и аромат. Има много силна коренова система, която позволява отглеждането му на 2, 3 даже и 4 стъбла. Средната маса на домата е около 350 грама.

ЛА МОНЕДА F1 SVFTmN е първият хибрид на Супериор в профи сегмента. Подходящ е за отглеждане в оранжерия. Растението е средно високо, с къси междувъзлия. До височината дава по 10 китки. Доматите са с изравнен тъмно червен цвят, твърди и вкусни. Издържат на дълъг транспорт и съхранение. Без зелена зона около дръжката. Средното тегло е 200 грама. Вкусът е леко кисел.

АНДЖЕЛИНА F1 VFTm (ДЖИНКА) е първия Сръбски хибрид с розови плодове. Растението е буйно и високо. Подходящ за отглеждане в оранжерия или на открито. Узрява рано и се бере през целия сезон. Плода е месест, закръглен, сочен, умерено твърд. Сладък е и много вкусен. Средната маса на домата е около 200 грама.

МЕДЕНО СЪРЦЕ F1 VFTm е висок хибрид домати със сърцевидна форма, големи, средно твърди и месести плодове които са много сладки и вкусни. За отглеждане в оранжерия и на открито, на грозд има по 4 – 5  плода. Средното тегло на плода е 250г. Най-вкусния познат хибрид.

УРАГАН F1 SVFTm е висок и буен хибрид домати за отглеждане в оранжерия и на открито. Плодовете са големи, кръгли и месести със средно тегло 220г. Вкусни са и добре оцветени.  Подховящи за транпорт и дълго съхранение. Много родлив и качествен сорт.

МАРАТОН F1 ASVFTm е висок и много буен хибрид с големи, месести и вкусни плодове, със средна маса 250гр. Буйността на растението позволява отглеждане на 2,3 и 4 стебла. Плодовете са едри и на 6–7ма китка. Водещ хибрид на Superior, препознат на пазара като „сръбски домат”. Устойчив на много болести (A SVF Тm).

ФАНТОМ F1 VFCTm е висок, много буен хибрид домати, устойчив на много болести. Доматите са гладки, месести, добре оцветени, добри за транспорт и дълго съхранение. Много родлив. Средното тегло на плода е 200грама. Подходящ за отглеждане в оранжерия и на открито.

КАЗАНОВА F1 VF е висок и буен хибрид. Доматите са много големи, твърди и месести. Средната маса е 230г., варираща от 180 до 400 грама. Издръжлив е на транспорт и дълго съхранение. Подходящ е за отглеждане на открито. Дава добър добив и при минимално торене.

ВОЛОВСКО СЪРЦЕ е един от най-популярните сортове домати с розов цвят. Много търсен сред хоби фермерите, които искат плод до 700-800г. Плодовете са големи с тънка ципа, месести и много вкусни. Отглежда се на колове до 2 м, на едно или две стебла.

РОКЕР VF е сорт безколов домат за свежа консумация и  преработка. Плодовете са кръгли, големи, месести и с умерена твърдост. Добре обагрени са и с добър вкус. Средната маса на плода е 200г. При благоприятни условия и гледане ражда по 8-10 т/дка.

ЛОВА VF е ранен сорт безколов домат за свежа консумация и  преработка. Сее се директно от средата на април до средата на май, или от разсад от средата на март до края на май. Плодовете са големи, 180-250г, много твърди и месести, хубаво обагрени. Засят в април е готов за беритба в началото на август. 

СРЪБСКИТЕ ЗЕЛЕНЧУКОВИ СЕМЕНА ОТ КАРАГЬОЗОВ