За нас

Семена картофи

Ние от СЛОВБУЛ СОЛАНУМ ПЛОВДИВ ЕООД се занимаваме със семена картофи от 2003 година. Представляваме за българския пазар сортовата гама на водещите френски и холандски селекционни и семепроизводни компании: GERMICOPA – Франция, DANESPO – Холандия, AGROPLANT – Холандия, S.I.A.C. – Франция. Предлагаме над 20 сорта, основно за много ранно и ранно производство, с вегетация до 100 дни. Всяка година, на демонстрационни полета, правим собствени проучвания за адаптивността, качествата и продуктивността на нови сортове. Наши водещи сортове са: Луизана, Актрис, Сюриà, Симега, Лоан, Спунта, Стемстер и др.

сръбските зеленчукови семена от SUPERIOR

От 2008 година сме официални представители за България на зеленчукови семена на Сръбската фирма SUPERIOR Частната селекционна и семепроизводна компания SUPERIOR създава сортове пипери и домати от 1993 година насам. Сортовете и хибридите на фирмата са с типичните за балканския климат и условия за отглеждане – вкус, мирис и външен вид. Емблематичен за компанията е пипера Слоново Ухо – най-продавания сръбски сорт капия на Балканите, включително и в България.  SUPERIOR притежава и единствената частна лаборатория за тъканни култури, където се произвежда чист посадъчен материал от арония, малина, боровинка и др.

ОРО АГРИ – растителна защита от ново поколение

От декември 2014 година сме изключителни представители за България на продуктите на ORO AGRI – Холандия. Продуктите на компанията съдържат патентованата ORONEO® технология и включват:

  • ПРЕВ-ГОЛД –  универсален инсектицид, фунгицид и акарицид – 3 в 1, базиран на смес от естествено студено пресовано портокалово масло 60г/л. което действа върху много видове вредители и болести, които белокрилки, трипси, въшки, акари, брашнести мани и други. Прев-Голд е подходящ за БИО земеделие!
  • УЕТЦИТ Екстра – ТОП адювантът, осигуряващ едновременно отлично покритие, омокряне, проникване и подобрена ефективност на пестицидите чрез патентованаите ORONEO® и Trans Phloem ™ технология. Уетцит е сертифициран за употреба в БИО земеделието!
  • ТРАНСФОРМЪР – почвен подобрител и овлажнител, формулиран за подобряване на разпределението, проникването, и задържането на вода в почвата.

Oro Agri е част от групата ROVENSA

Трейдкорп – специалистите в храненето и биостимулацията

Основана през 1985г. в Испания, Tradecorp е лидер в производството на биостимулантиторове и специални продукти за хранене на различни селскостопански култури и са експерти в областта на микроелементите и специалните торове. Продуктите на Трейдкорп предлагат на производитеите решения, които ще им позволят да произвеждат повече с по-малко, увеличавайки добива и качеството на продукцията, насърчавайки устойчивото развитие и осигурявайки по-голяма възвръщаемост на техните инвестиции и усилия.

Стратегията на компанията се основава на ИновацииМаксимално качество и ефективностПрофесионализъм и устойчивост.

Tradecorp е част от групата ROVENSA

капков маркуч, мулч фолио, мрежи и гаци от gerovit – сърбия

От март 2017 година сме ексклузивни представители за продуктите от агропрограмата на Gerovit d.o.o. – Сърбия, а именно лентовия капков маркуч с марка Giwa™. Той се предлага в следните системи:

  • Giwa™ Tape – система с постоянен лабиринт, осигуряваща висока устойчивост на запушване, по-дълга употреба на системата и рационално използване на водата.
  • Giwa™ Drip – система с плоски капкообразуватели с двустранно разположен филтър, осигуряващ максимална устойчивост на запушване. Емитерите са с най-голямата площ за филтрация на пазара, поставена по цялата дължина на плочката.

От пролетта на 2018 започна производството на мулчиращо фолио, засенчващи мрежи и рашел чували с марка Gerovit®. Предвижда се разширяване на продуктовото портфолио с лейфлат маркучи.