За нас

Семена картофи

Ние от СЛОВБУЛ СОЛАНУМ ПЛОВДИВ ЕООД се занимаваме със семена картофи от 2003 година. Представляваме за българския пазар сортовата гама на водещите френски и холандски селекционни и семепроизводни компании: GERMICOPA – Франция, DANESPO – Холандия, AGROPLANT – Холандия, S.I.A.C. – Франция. Предлагаме над 20 сорта, основно за много ранно и ранно производство, с вегетация до 100 дни. Всяка година, на демонстрационни полета, правим собствени проучвания за адаптивността, качествата и продуктивността на нови сортове. Наши водещи сортове са: Луизана, Актрис, Симега, Сюриà, Пенелопа, Спунта, Стемстер и др.

OФИЦИАЛНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НA SUPERIOR – СЪРБИЯ

От 2008 година сме официални представители за България на зеленчукови семена на Сръбската фирма SUPERIOR Частната селекционна и семепроизводна компания SUPERIOR създава сортове пипери и домати от 1993 година насам. Сортовете и хибридите на фирмата са с типичните за балканския климат и условия за отглеждане – вкус, мирис и външен вид. Емблематичен за компанията е пипера Слоново Ухо – най-продавания сръбски сорт капия на Балканите, включително и в България.  SUPERIOR притежава и единствената частна лаборатория за тъканни култури, където се произвежда чист посадъчен материал от арония, малина, боровинка и др.

Изключителни представители на ORO AGRI – Холандия

От декември 2014 година сме изключителни представители за България на продуктите на ORO AGRI – Холандия. Продуктите на компанията съдържат патентованата OROWET® технология и включват:

  • Уетцит – топ адювант, осигуряващ едновременно отлично покритие, омокряне, проникване и подобрена ефективност на пестицидите чрез патентованата Trans Phloem ™ технология. Уетцит е сертифициран за употреба в БИО земеделието и е в списъка с адюванти на Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период.
  • Трансформър – почвен подобрител и овлажнител, формулиран за подобряване на разпределението, проникването, и задържането на вода в почвата.

Ексклузивни представители за продуктите от агропрограмата на Pestan d.o.o.

От март 2017 година сме ексклузивни представители за продуктите от агропрограмата на Pestan d.o.o. – Сърбия, а именно лентовия капков маркуч с марка Giwa™. Той се предлага в следните системи:

  • Giwa™ Tape – система с постоянен лабиринт, осигуряваща висока устойчивост на запушване, по-дълга употреба на системата и рационално използване на водата.
  • Giwa™ Drip – система с плоски капкообразуватели с двустранно разположен филтър, осигуряващ максимална устойчивост на запушване. Емитерите са с най-голямата площ за филтрация на пазара, поставена по цялата дължина на плочката.

От пролетта на 2018 започна производството на мулчиращо фолио, засенчващи мрежи и рашел чували с марка Gerovit®. За 2020 година се предвижда разширяване на продуктовото портфолио с лейфлат маркучи.