Семена за пипер

1 грам семена пипер

1 грам семена за пипер съдържа между 120 и 150 зърна.
Хиляда семена са с маса между 7 и 9.5 грама.

Оптимална температура
Оптимална температура за развитие, растеж и плододаване е между 7 и 25°С.
вегетационни отстояния

Препоръчваме вегетационни отстояния от 20 до 25 см между растенията и от 30 до 40 см между редовете.

Поникване

Поникването при 22°С е 22 дни,
а при 12°С – 56 дни.

Беритба на плодовете

Беритба на плодовете става между 110 и 140 дни след поникване.

Сортове семена за пипер

Чушката е сред зеленчуците, които имат най-много приложения в кулинарията. Тя присъства във всяка кухня и освен с вкуса си, впечатлява и със своето съдържание на полезни витамини, минерали и антиоксиданти.

Най-подходящото време за засяване на семената са месеците февруари и март, а засаждането на разсада пипер, когато температурите се вдигнат – края на април до края на май. Това е важно, понеже чушките са растения, които обичат топлината, светлината и високата влажност. Освен това е препоръчително мястото на засаждане да бъде на завет, защитено от вятъра.

СЛОВБУЛ предлага зеленчуковите семена за пипер SUPERIOR – сортове с характерни за Балканите вкус, аромат и външен вид. При правилна грижа реколтата е обилна, а плодовете – сочни и месести, подходящи за печене, свежа консумация или консервиране.

Всички семена за пипер са с ясен произход, отлично качество и редица ползи. Предлаганите от нас сортове са подходящи за отглеждане на открито или в оранжерия. Разнообразие има и при вкусовите качества – изберете любимите сладки и люти чушки за Вашата трапеза, които ще Ви очароват!

 

Вижте още