Пипери

НЕШИНА F1 - НОВ

НЕШИНА F1 е идеална капия за печене и преработка. Родовита е, устойчива на болести, стабилна по отношение на добив в различни условия на отглеждане. Ражда много плодове на растение, младите от които са наситено зелени, а зрелите са тъмно червени. Масата на плодовете е 150 – 160 грама. Предимно сплесната е – типична капия за печене и преработка!

СЛОНОВО УХО

СЛОНОВО УХО е сорт сладка чушка с много едри и месести плодове! Младите чушки са тъмно зелени и преминават е тъмно червени. Плодовете достигат напречно до 10-12 см и дължина 18 см. Теглото на чушката е 150 – 250 грама. Сортът е високо устойчив на болести, като TMV. Устойчиви добиви от 5 – 6 тона от декар зрели чушки (при поливни условия).

СЛОНОВА НОГА

СЛОНОВА НОГА (Слонов крак) е сорт сладка чушка с много, много едри и месести плодове! Младите плодове са тъмно зелени и преминават е тъмно червени. Чушките са сладки, сочни и хрупкави с тегло до 250 – 300 грама. На растение се раждат по 5 – 6 плода с обща маса 1 – 1,5кг. Сортът е толерантен на TMV. Добиви достигащи до 6 – 7 тона от декар зрели чушки (при поливни условия).

БЯЛО УХО

БЯЛО УХО e сорт с много едри и месести чушки! Вариант на СЛОНОВО УХО със светло зелени млади плодове, по-предпочитани за домашни нужди. При пълна зрялост чушките са тъмно червени! След печене се белят много лесно. Растението е буйно, високо. Ражда по 5-6 плода с тегло 200 – 250 грама. Сортът е устойчив, продуктивен, перспективен и атрактивен!

ГРИЙН ФИЙЛД F1

ГРИЙН ФИЙЛД F1 е средно ран хибрид, тип капия. Растенията за силни, буйни, със силни разклонения. Толерантен на стрес. Младите плодове са зелени, а в ботаническа зрялост са тъмно червени. Чушките са месести, твърди и с високо съдържание на сухо вещество. Средната маса на плодовете е 200г. Много добивен и качествен хибрид за оранжерия и на открито!

ОРАНЖЕВО УХО

ОРАНЖЕВО УХО е сорт тип капия със зелени плодове, които в ботаническа зрялост преминават в оранжеви. Чушките са месести, хрупкави и изключително вкусни. Сортът е идеален за холандския тип маркетинг наречен „светофар“ – зелена, жълта и червена чушка в една опаковка. Оранжевите плодове са много богати на бета каротин!

ЕМИНА

ЕМИНА е типична капия, подходяща за отглеждане на открито и в оранжерия. Плодовете са предимно двукамерни, месести, с дебелина на перикарпа 5 – 7мм. Месото е твърдо, сладко и сочно. Младите чушки са наситено зелени, а зрелите тъмно червени, с дължина 17 – 19 см и ширина около 5 см. На първо бране дава 3-4 плода с тегло 150 – 200 грама. След печене се белят много лесно.

ПРИЗРЕНКА

ПРИЗРЕНКА е сорт като КУРТОВСКАТА КАПИЯ! Плодът е с висок процент сухо вещество. Месото е дебело, твърдо, сладко. Младите чушки са тъмно зелени, а зрелите тъмно червени. Растението е буйно, високо. Чушките са с дължина 12 – 15 см и ширина около 5 см. Ражда по 9-10 зрели плода с тегло 120 – 150 грама. След печене се белят много лесно.

ЕКСТАЗА

ЕКСТАЗА е много ранен сорт чушки! Подходящ за отглеждане както в оранжерия така и на открито. Растението е буйно и високо. Плодовете са месести, сладки, твърди и дълги, достигащи 25-30 см и ширина около 5 см. Средно тегло над 130 грама. Младите чушки са светло зелени, а зрелите са червени до тъмно червени. След печене чушките се белят много лесно.

ДЕЛФИНА

ДЕЛФИНА е ранен сорт чушки! Най-месестият сорт! Подходящ за отглеждане в оранжерия и на открито. Много високо добивен сорт. Плодовете са дълги и уеднаквени. Младите чушки са светло зелени, а зрелите са тъмно червени. След печене се белят много лесно. Месото на плодовете в оранжерия достига дебелина 11мм, а на открито 7-8мм. Чушките са 15-20см. дълги и тежат над 160 грама.

РОМАНСА

РОМАНСА е ранен сорт чушки! За отглеждане в оранжерии и на открито. Растението е буйно и високо. Плодовете са издължени, сладки, едри и месести. Достигат дължина до 25 см и ширина 6-7 см. Средно тегло 150 грама и повече. Младите чушки са светло зелени, а зрелите са червени. Много добивна и качествена чушка.

ЗЕЛЕН РАТУНД

ЗЕЛЕН РАТУНД (Гогошари) е сладка камба с едри, леко оребрени плодове. Месести, висящи, с тегло от 130 до 160 г. От тъмно зелени преминават в тъмно червени на цвят. За отглеждане в оранжерия и на открито, като едрите плодове изискват конструкция или кол/канап. Подходяща е за свежа консумация и преработка.

АМАНДА

АМАНДА е ранна чушка за отглеждане в оранжерии и на открито. Има много плодове на растение, тежки и месести, първоначално с бледо жълт цвят, а при зрялост червен. Средна маса на плода е 120 – 160 грама. При поливни условия дава добив над 5 тона на декар. Подходяща е за ранно производство и прясна консумация.

БЕЛИНДА

БЕЛИНДА е светло жълта камба (тип Долма) с големи плодове. Чушките са гладки, с три или четири върха. Месото е дебело, сочно. Плодовете достигат 100-140г на полето и 150-180г в оранжерия. Много родовита и устойчива на болести.

ШОРОКШАРИ

ШОРОКШАРИ е един от най-големите унгарски сортове сладка камба, който се сее повече от 30 год. Плодовете са масивни, твърди, с три или четири ръба. Много е родлива с добив достигащ 4,5 – 5 т/дка бели/жълти плодове, с 4-5 беритби. Бере се от началото на август до първите есенни слани, на всеки 15-20 дни.

ЛЕСКОВАЧКА ДЖИНКА

ЛЕСКОВАЧКА ДЖИНКА е дълга люта чушка. Растението е буйно и високо. Младите чушки са светло зелени до жълти, а зрелите – червени. Плодовете достигат до 20 см дължина, 2-3 см ширина и средна маса 40-50 грама. Най – добри резултати дава в оранжерия.

БЕЛИ КАЛВИЛ

БЕЛИ КАЛВИЛ е ранен сорт домат-чушка която в техническа зрялост е жълта, а в ботаническа е червена. Отглежда се на открито, където дава около 4 т/дка млади плодове. Много е месеста, с дебелина на перикарпа до 10 мм. Теглото на плода е 100-150г.

СОМБОРКА

СОМБОРКА е ранна люта полу-камба с конусовидна форма. Месото е крехко и сочно, дебело, жълто в техническа зрялост и червено в ботаническа. Бере се 5-6 пъти в сезон. Добив 3-4 т/дка

  • 1 грам семена пипер съдържа 120 – 150 зърна. Масата на хиляда семена е 7 – 9,5г.
  • Оптимална температура за растеж, развитие и плододаване е 25 ± 7°С.
  • Препоръка за вегетационни отстояния: 20 – 25 см между растенията, 50 – 60 см между редовете.
  • Поникване при 12°С – 56 дни. При 22°С – 22 дни.
  • Беритба на плодовете от 110 – 140 дни от поникване.