Капково напояване

Капково напояване от СЛОВБУЛ е начин да осигурите на растенията си прецизирано и достатъчно количество вода по най-икономичния и ефективен начин.
gerogfit
капково напояване

КАПКОВО НАПОЯВАНЕ С ЛЕНТОВ КАПКОВ МАРКУЧ GIWA

Капково напояване е метод, който дава възможност за ефективно поливане, снабдявайки с вода важна част от растението – корена. По този начин се предотвратява задържането на вода върху листата или почвата, което значително намалява изпарението, загубата на водата и риска за развитие на патогени.

Инсталацията и поддръжката на системата отнема малко време. Безшевната конструкция на маркучите гарантира безпроблемната им експлоатация през целия сезон, а прецизно позиционирани емитери осигуряват поливната вода да достигне на точното място!

Когато растенията получат редовно и равномерно напояване, те процъфтяват. Неефективното, плитко поливане може да бъде истински стрес за растенията. Системата за капково напояване насърчава растенията със здрав растеж и устойчивост на болести.

Лентовите маркучи с марка Giwa™ се предлагат в две системи:

Giwadrip ™ е система с плоски капкообразуватели с двустранно разположен филтър, осигуряващ максимална устойчивост на запушване. Емитерите са с най-голямата площ за филтрация на пазара, поставена по цялата дължина на плочката.

Giwatape ™ е система с постоянен лабиринт, осигуряваща висока устойчивост на запушване, по-дълга употреба на системата и рационално използване на водата, превъзходна производителност и еднородност на поливката.

За производството на лентовия маркуч Giwa се използват високотехнологични и прецизни швейцарски машини и първокласен първичен материал и полимери доставени от световно признати производители.

ПРЕДИМСТВАТА НА КАПКОВОТО НАПОЯВАНЕ

Капковото напояване е най-ефикасният начин да си осигурите по-високи добиви, икономия на вода, здрави и бързо растящи култури. Чрез него хранителните вещества попадат директно в зоната на корена на растението, без водата да остава по листата, да се изпарява, да се оттича и похабява. Инвестицията в добро капково напояване не е голяма, а резултатът от нея е видим веднага. Спестявате средства, като едновременно осигурявате на Вашите растения достатъчно вода. С него ефективно и лесно управлявате стопанството си и забравяте за трудоемкото и тежко поливане.

Равномерното подаване на вода във всеки участък на полето Ви означава, че ще използвате пълния капацитет на земята. Капковото напояване позволява равномерно разпределение на хранителните вещества, но и точно използване на продукти за защита. Безспорно едно от най-сериозните преимущества на този метод е възможността за пълен контрол на настройките и автоматично управление на напояването. Вие избирате кога, колко и как да напоявате и не зависите от капризите на времето.

Словбул Соланум Пловдив ЕООД предлага висококачествените фитинги за лентов капков маркуч на унгарската фирма Poliext: