Мулчиращо фолио / мулч

Употребата на мулчиращо фолио носи множество предимства на стопаните: намалява изпарението на водата в почвата, с което удължава благоприятните условия за усвояване на хранителни вещества, растеж и по-ранно узряване на културите. Възпрепятства развитието на плевели с което намалява употребата на хербециди и ръчен труд за тяхното примахване. Съчетанието между капково напояване и мулчиращо фолио може да намали до шест пъти консумацията на вода в отглеждането на редови култури.  

За отличното качество на мулча, GEROVIT използва в производство се само висококачествени LDPE & LLDPE от реномираната компания DOW Chemical. Така се осигуряват значително по-добри механични свойства на изключително тънкия филм от 15 микрона. Специалната рецепта с добавки на смеси DOWLEX® дава допълнителни механични свойства на мулч фолиото.  

Използването на  първокласен мастърбач от американската компания Cabot® гарантира непрозрачността на фолиото и  високата му защита от слънце. Самото производство се извършва на трисловн екструдер на реномираната немска компания Reifenhäuser, към който е добавен GUNTER перфоратор, за до 10 дупки на линия, които осигуряват безупречното качество на крайния продукт. 

 

Изплозването на мулчиращо фолио има множество предимства:

Задържане влагата – мулчиращото фолио силно редуцира изпаряването и така осигурява продължителна оптимална влажност на почвата и благоприятните условия за растеж и развитие на културите.

Контрол над плевелите – черно/сивото фолио ефикасно блокира фотосинтезата и развитието на плевели, унищожава ги чрез соларизация намалява нуждата от хербецидни пръскания.

Защита на реколтата – защитава плодовете на растението от директен контакт с влажната почва, като така намалява драстично гниенето, развитието на болести и нападението от вредители, особено при лежащи на лехата плодове.

Регулира температурата и осветеността – поддържа по-висока температура на почвата дори и през нощта и дава възможност за развитие на най-добрите микроклиматични условия в коренната зона.

 

 мулчиращо фолио

Технически спецификации

Дебелина

Ширина Материал и издръжливост Перфорация

Перфорация

(размер на отвора)

Опаковка

■ от 15 до 60
микрона

■ черен мулч
от 15 микрона

■ черно/сив
мулч от 15 мик.

■ черно/бял мулч
от 22 микрона

■ прозрачен
мулч от 15 мик.

Стандартни р-ри
– 800 мм
– 1000 мм
– 1200 мм
– 1400 мм
– 2000 мм
– 2500 мм
– 3000 мм
– 3500 мм

∗ Може да се
произведе по индивидуална заявка
от 800 до 3600мм

∗∗Всички ширини
по – големи от
1800 мм се
доставят сгънати.

Enhanced
Polyethylene
Resins

■ LLDPE

■ LDPE

■ 6 месеца
(15 микрона
фолио)

■ 1 сезон
(15 микрона
фолио)

■ 2 сезона
(20-25 микрона)

■ 3 сезона
(30 микрона
и нагоре)

■ без
перфорация

■ 1 ред

■ 2 реда за ягоди
пипери и др.

■ до 8 – 10
реда за салати

■ Ø 50мм

■ Ø 65мм

■ 50м опаковки
в кашон

■ от 500 до 3000м
на ролка

Milch 2
mulch-3